1. Crveni luk potopite u hladnu slanu vodu i ostavte da stoji 15 minuta.


Sastojci:

glavica crvenog luka, isečena na rebarca

1/4 šolje vinskog sirćeta

rendana kora i sok jednog limuna 

kašičica meda

kašičica sušenog origana

biber

so

1/4 šolje maslinovog ulja + još za posipanje

12-14 čeri paradajza

šolja maslina, očišćenih

2 krastavca srednje veličine, isečena na kolutove

200 g feta sira

nekoliko listova origana za dekoraciju

2. Pomešajte sirće, limunov sok irendanu koru, med, sušeni origano, pola kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Dodajte i maslinovo ulje u tankom mlazu, a zatim i paradajz i masline i sve pomešajte.

3. Oljuštite krastavac i isecite na kolutove i dodajte posudi s paradajzom. Iscedite crveni luk, dodajte ostalim sastojcima i promešajte.

3. Iscedite feta sir i isecite na kockice. Podelite salatu u tanjire, dodajte svakoj porciji fetu i po želji ukrasite listovima origana.