Ova salata sa leblebijama i sušenim paradajzom prepuna je svežih i živahnih ukusa. Samostalno je odličan prilog ili lagan i zadovoljavajući obrok. Slobodno je prilagodite dodavanjem ili zamenom povrća ili začinskog bilja prema vašim željama.

Sastojci:

  • 2 konzerve leblebija, oceđene i isprane
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 mali crveni luk, sitno iseckan
  • 1 šolja čeri paradajza, prepolovljena
  • 1/2 šolje crnih maslina, bez koštica i prepolovljenih
  • 1/2 šolje sušenog paradajza
  • 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna
  • 1/4 šolje seckanih listova sveže nane

Za preliv:

  • 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
  • 2 čena belog luka, mlevenog
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1/2 kašičice paprike
  • So i biber po ukusu

Recept:

U velikoj posudi pomešajte leblebije, crvenu papriku, crveni luk, sušeni paradajz, čeri paradajz, masline, feta sir, peršun i mentu.

U posebnoj maloj činiji umutite maslinovo ulje, limunov sok, mleveni beli luk, mleveni kim, papriku, so i biber dok se dobro ne sjedine. Prelijte salatu i lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno oblože. Probajte i prilagodite začine ako je potrebno.

Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje jedan sat da se ukusi spoje. Pre serviranja salatu još jednom promešajte i po potrebi dopunite začine. Salatu sa leblebijama i sušenim paradajzom poslužite rashlađenu i uživajte!

BONUS VIDEO:

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Izvor: StvarUkusa