Paradajz oprati, očistiti i samleti sa ljutim papričicama na mašini za meso sa krupnijim rupama. Dobro posoliti, dodati seckan list celera salicil i sve dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti preko noći. Sutradan ponovio dobro izmešati sipati u flaše ne do vrha, već ostaviti deo izanad grla gde će te sipati po malo ulja da se nebih kvario. Zatvoriti navojima i ostaviti na tamnom mestu i pokriti do zime i upotrebe... Prijatno dragi moji! kodbakeugostima.blogspot.rs
Mleveni paradajz u flašama za zimu
Ovaj recept je od davnina i prenosi se sa kolena na koleno. Kad dodje zima i zaveje sneg, i te kako je lep da se pije i kao prilog uz neko jelo
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom