Korompir očistiti , oprati i iseći na krugove ili na četvrtine


Sastojci:

5 kom. krompira srednje veličine 100 ml. ulja meso po izbor pileće, svinjsko... oko 300 gr. 1 glavica luka crnoga 2 šargarepe 2 zelene paprike 4 paradajza 1 k.k. aleve paprike 1 kašika brašna lorber seckan peršun začin

Luk iseći sitno i propržiti na ulju, dodati papriku iseckanu, šargarepu na kolutove, paradajz isečen na krugove poklopiti i malo prodinstati.

Zatim dodati isečeno meso, lorber, začine, alevu papriku i krompir na tanke kolutove i alevu papriku. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vartri sat vremena. U kuvan paprikaš dodati umućeno brašno sa vodom stim da bude dobro umućeno da nema grudvica. Na kraju sitno seckan peršun

Nadam se da vam recept nije težak i da će te ga često spremati..

Prijatno dragi moji

kodbakeugostima.blogspot.rs