1. Staviti batake u šerpicu pa posle 5 minuta ključanja, zameniti vodu i skuvati batake.


Sastojci:

2 bataka sa karabatakom

2 šargarepe 

2-3 krompira

1 kašika suvog peršuna

1 kašičica karija

1/2 kašičice kurkume po ukusu

suvog biljnog začina

100 ml ulja

2-3 kašike brašna

po potrebi vode

2. Krompir i šargarepu oljuštiti i oprati.

3. Šargarepu iseckati na kolutiće i staviti zajedno sa krompirom i batacima da se sve kuva.

4. Dodati suvi biljni začin po ukusu, kari, kurkumu i peršun.

5. Kada se bataci skuvaju, izvaditi ih, sačekati da se prohlade pa odvojiti meso od kostiju i usitniti na komade.

6. Kuvani krompir izgnječiti viljuškom u tanjir, tako da ostane i po neki komadić, pa vratiti krompir i meso u šerpu.

7. Zagrejati ulje u tiganj, pa dodati brašno i mešati da nema grudvica. Tako vrelo uliti u šerpu uz stalno mešanje. Krčkati još 10-tak minuta pa skloniti i poslužiti toplu čorbicu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Nezavisne