1. Staviti batake u šerpicu pa posle 5 minuta ključanja, zameniti vodu i skuvati batake.
2. Krompir i šargarepu oljuštiti i oprati.
3. Šargarepu iseckati na kolutiće i staviti zajedno sa krompirom i batacima da se sve kuva.
4. Dodati suvi biljni začin po ukusu, kari, kurkumu i peršun.
5. Kada se bataci skuvaju, izvaditi ih, sačekati da se prohlade pa odvojiti meso od kostiju i usitniti na komade.
6. Kuvani krompir izgnječiti viljuškom u tanjir, tako da ostane i po neki komadić, pa vratiti krompir i meso u šerpu.
7. Zagrejati ulje u tiganj, pa dodati brašno i mešati da nema grudvica. Tako vrelo uliti u šerpu uz stalno mešanje. Krčkati još 10-tak minuta pa skloniti i poslužiti toplu čorbicu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Nezavisne
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus