1. Bundevu i jabuku iseći na kockice, staviti u šerpu i preliti sa malo vode. Važno je samo da jabuke i bundeva ne dodiruju dno šerpe tokom kuvanja.
2. Kad voda proključa smanjiti temperaturu i kuvati sve dok bundeva ne omekša.
3. Nakon toga treba ispasirati kuvanu masu štapnim mikseromi dodati ostatak sastojaka, šećer, sok d limuna i pomorandže i začine (na primer cimet).
4. Kuvati još dvadesetak minuta, uz povremeno mešanje kako bi se šećer otopio, a da džem ne izgori.
5. Vrelu smesu sipati u suve tegle. Nakon toga tegle čvrsto zatvoriti i okrenuti naopačke. U tom položaju tegle ostaviti dok se džem ne ohladi. Nemojte koristiti plastične poklopce za tegle, niti stavljati celofan ispod, već isključivo metalne zatvarače.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Pica pita sa mlevenim mesom
Čoko moko torta za sve prilike
Figaro sitni kolači sa orasima
Slani kolač sa spanaćem idealan za proslave