1. Brašno pomešati sa malo soli. Sa komadiaima hladnog maslaca, jajetom i mlekom zamesiti testo. Napraviti kuglu od testa, zamotati je u foliju i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.


Sastojci:

Za testo:

250 g brašna
so
125 g maslaca
jaje
2–3 kašike mleka 

Za fil:

2 šargarepe
tikvica
125 g celera
1/2 veze mladog luka
so
4 jajeta
200 ml pavlake
200 g rendanog kačkavalja
biber
2 kašike seckanog vlašca

2. Šargarepu, tikvice, i celer očistiti, oprati i iseći u komadiće, a luk u tanke kolutiće. Povrae blanširati 4 minuta u posoljenoj vodi. Preliti hladnom vodom i dobro ocediti.

3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Testo rastanjiti na dasci posutoj brašnom. Deset podmazanih malih kalupa za pite (prečnik 10 cm) ili kalupa za mafine prekriti testom. Ivice testa izvući, a višak odseći. Dno testa na više mesta izbosti viljuškom.

4. Jaja pomešati sa kiselom pavlakom i rendanim sirom. Začiniti solju i biberom. Odozgo posuti seckanim vlašcem.

5. Pripremljeno povrće rasporediti preko testa, pa preiti mešavinom jaja i pavlake. Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 30 minuta.