Idealan dodatak svakom jelu.

Sastojci:

  • 3 kg kupusa
  • 2 kg žute paprika (ili zelene)
  • 2 kg manjih krastavaca
  • 1 kg šargarepe
  • 2 kg zelenog paradajza
  • kesica vinobrana
  • 100 g soli
  • 150 g šećera
  • 1 l alkoholnog sirćeta (6-9 %)

Priprema:

1. Kupus narendajte, a ostalo povrće isecite na kolutove, sve pomešajte i prelijte smesom sirćeta, soli, šećera i vinobrana i ostavite da odstoji 12 sati uz povremeno mešanje.

2. Stavite u tegle.

3. Otvara se posle najmanje 7 dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs