Idealan dodatak svakom jelu.
Sastojci:
- 3 kg kupusa
- 2 kg žute paprika (ili zelene)
- 2 kg manjih krastavaca
- 1 kg šargarepe
- 2 kg zelenog paradajza
- kesica vinobrana
- 100 g soli
- 150 g šećera
- 1 l alkoholnog sirćeta (6-9 %)
Priprema:
1. Kupus narendajte, a ostalo povrće isecite na kolutove, sve pomešajte i prelijte smesom sirćeta, soli, šećera i vinobrana i ostavite da odstoji 12 sati uz povremeno mešanje.
2. Stavite u tegle.
3. Otvara se posle najmanje 7 dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus