Saznajte kako da napravite najlepše slatko u kojem ćete uživati cele zime.
Sastojci:
- 1 kg šljiva
- 1 kg šećera
- kašičica sode bikarbone
- 2,5 dl vode
Priprema:
Šljive operite, izvadite im koštice, prelijte hladnom vodom u kojoj je razmućena soda bikarbona i ostavite sat vremena da odstoje.
Dobro ih isperite hladnom vodom i stavite na krpu ili papirni ubrus da se dobro prosuše (oko sat vremena).
Šećer prelijte vodom i ušpinujte. Dodajte šljive, smanjite temperaturu i kuvajte kao i svako drugo slatko. Gotovo je kad s kašike pada kap po kap.
Sklonite s vatre, openite i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da prenoći.
Sutradan sipajte u tegle i povežite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno