Saznajte kako da napravite najlepše slatko u kojem ćete uživati cele zime.

Sastojci:

  • 1 kg šljiva
  • 1 kg šećera
  • kašičica sode bikarbone
  • 2,5 dl vode

Priprema:

Šljive operite, izvadite im koštice, prelijte hladnom vodom u kojoj je razmućena soda bikarbona i ostavite sat vremena da odstoje.

Dobro ih isperite hladnom vodom i stavite na krpu ili papirni ubrus da se dobro prosuše (oko sat vremena).

Šećer prelijte vodom i ušpinujte. Dodajte šljive, smanjite temperaturu i kuvajte kao i svako drugo slatko. Gotovo je kad s kašike pada kap po kap.

Sklonite s vatre, openite i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da prenoći.

Sutradan sipajte u tegle i povežite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs