Saznajte kako da napravite najlepše slatko u kojem ćete uživati cele zime.
Sastojci:
- 1 kg šljiva
- 1 kg šećera
- kašičica sode bikarbone
- 2,5 dl vode
Priprema:
Šljive operite, izvadite im koštice, prelijte hladnom vodom u kojoj je razmućena soda bikarbona i ostavite sat vremena da odstoje.
Dobro ih isperite hladnom vodom i stavite na krpu ili papirni ubrus da se dobro prosuše (oko sat vremena).
Šećer prelijte vodom i ušpinujte. Dodajte šljive, smanjite temperaturu i kuvajte kao i svako drugo slatko. Gotovo je kad s kašike pada kap po kap.
Sklonite s vatre, openite i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da prenoći.
Sutradan sipajte u tegle i povežite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus