Ko kaže da se od bundeve prave samo potaži i pite. Isprobajte recept za džem.
Sastojci:
- 1 kg očišćene bundeve
- 3 jabuke
- limun
- pomorandža
- 500 g šećera
- začini po želji
Priprema:
1. Bundevu i jabuku iseći na kockice, staviti u šerpu i preliti sa malo vode. Važno je samo da jabuke i bundeva ne dodiruju dno šerpe tokom kuvanja.
2. Kad voda proključa smanjiti temperaturu i kuvati sve dok bundeva ne omekša.
3. Nakon toga treba ispasirati kuvanu masu štapnim mikseromi dodati ostatak sastojaka, šećer, sok d limuna i pomorandže i začine (na primer cimet).
4. Kuvati još dvadesetak minuta, uz povremeno mešanje kako bi se šećer otopio, a da džem ne izgori.
5. Vrelu smesu sipati u suve tegle. Nakon toga tegle čvrsto zatvoriti i okrenuti naopačke. U tom položaju tegle ostaviti dok se džem ne ohladi. Nemojte koristiti plastične poklopce za tegle, niti stavljati celofan ispod, već isključivo metalne zatvarače.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.