Mnogi kuhinjski predmeti su promenili svoj izgled tokom godina. Međutim, drvena varjača ima isti izgled, pa se one koje su koristile naše bake ne razlikuju od varjača koje mi danas koristimo.
Možda je izgled ostao isti, ali varjača ima i druge namene. Evo nekoliko primera
- U slučajevima kada želite da pustite da para tokom kuvanja izlazi iz šerpe, između šerpe i poklopca stavite drvenu varjaču.
- Ako pripremate peciva u kalupu za mafine i potrebno je da testo utisnete u udubljenja, možete to učiniti i drškom varjače. Naravno, to ste mogli i prstima, ali je moguće da nokti ostave tragove, a zašto da prljate ruke bez potrebe.
- Drškom od varjače možete lako meriti koliko je tečnosti isparilo tokom kuvanja. Na primer, ako u receptu piše da se jelo kuva dok polovina tečnosti ne ispari, to ćete meriti tako što drškom na početku kuvanja izmerite količinu tečnosti i tu stavite gumicu ili označite na drugi način. Koliko je tečnosti isparilo proverite pomoću varjače upoređujući s početnom zabeleženom vrednošću.
Pogledajte i 6 genijalnih trikova s aluminijumskom folijom
- Varjačom možete i držati vrata od rerne odškrinuta u toku pečenja jela.
- Ovaj koristan kuhinjski pribor vam može biti od pomoći i da prilikom se kuvanja jela pena ne prolije iz šerpe i jelo ne iskipi.
- Ako pravite domaće testenine, drška od drvene varjače je odlično mesto za sušenje rezanaca. Samo je pospite brašnom i poređajte testeninu po njoj.
- Drškom od varjače možete proveriti i da li se ulje dovoljno zagrejalo. Samo umočite kraj drške u ulje, a ko se oko njega stvaraju mehurići, ulje je spremno.
Pogledajte i 8 fantastičnih namena crnog luka
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: seriouseats.com
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom