Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆE KOBASICE: Ukusnije i zdravije od kupovnih, a jednostavno se spremaju

Autor Aleksandra Ljubičić

Obradujte ukućane i drage goste pikantnim specijalitetom od mesa.

 domaće kobasice2119429763.jpg Izvor: Shutterstock

Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da nema ništa bolje od ukusnih domaćihkobasica koje ste sami proizveli. Osim što ste sigurni da u njima nema aditiva, veštačkih aroma, boja, ukus domaćih proizvoda ne može da se poredi ni sa jednim iz supermarketa.

  • Sastojci:
  • 6 kg svinjskog mesa
  • 1kg svinjskih creva
  • 2 glavice belog luka
  • so, biber, crvena mevena paprika, tucana ljuta
  • 3 kašike šećera 
  • 2-3 dcl vode

Priprema:

Meso samleti na mašini za meso. Izgnječen beli luk potopite u vodu. U meso zatim dodati začine (količinu odredite po želji i sopstvenom ukusu). Zatim se doda ona voda sa belim lukom. Dobro izmešajte i ostavite na hladnom preko noći. Sutradan opet sve promešajte, po potrebi dodajte hladne vode. Creva natopite u mlakoj vodi, a na mašinu za meso stavite nastavak za kobasice. Meso se melje i direktvo ide u creva. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dalibor

Nije to baš tako kako vi pišete. Beli luk najbolje izblendati ili mleveni luk potopiti u gazu u ključalu vodu i sa tim sokom mešati smesu. Što se začina tiče, so 2%. Paprika takođe do 2%. Mix slatke i ljute to već zavisi od ukusa i kakvu kobasicu želite, blagu ili pikantnu. Šećer jedna supena ķašika je sasvim dovoljna i ubacite par zrnca kima.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti