Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da nema ništa bolje od ukusnih domaćihkobasica koje ste sami proizveli. Osim što ste sigurni da u njima nema aditiva, veštačkih aroma, boja, ukus domaćih proizvoda ne može da se poredi ni sa jednim iz supermarketa.
- Sastojci:
- 6 kg svinjskog mesa
- 1kg svinjskih creva
- 2 glavice belog luka
- so, biber, crvena mevena paprika, tucana ljuta
- 3 kašike šećera
- 2-3 dcl vode
Priprema:
Meso samleti na mašini za meso. Izgnječen beli luk potopite u vodu. U meso zatim dodati začine (količinu odredite po želji i sopstvenom ukusu). Zatim se doda ona voda sa belim lukom. Dobro izmešajte i ostavite na hladnom preko noći. Sutradan opet sve promešajte, po potrebi dodajte hladne vode. Creva natopite u mlakoj vodi, a na mašinu za meso stavite nastavak za kobasice. Meso se melje i direktvo ide u creva.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus