Svejedno da li ste početnik u kuhinji ili ste dovoljno iskusni postoje neki trikovikoje znaju samo profesionalci. Oni su otkrili kako da ulepšate ukus svakog jela pravilnim korišćenjem začina. Mnogi od vas bacaju stabljike aromatičnih biljaka, jer se obično koriste samo listovi, ali i stabljike mogu da posluže da se poboljša ukus nekom jelu. Takođe, profesionalni kuvari upozoravaju da su najčešće greške dešavaju kada se hrana soli, a mnogi ne znaju da će dodavanjem limunovog soka ili sirćeta ulepšati jelo.  

1. Ne bacajte stabljike bilja 

Profesionalni kuvari ne bacaju namirnice, već se trude da svaku iskoriste maksimalno. Stabljike bilja, poput peršuna ili mirođije, možete da iskoristite na mnogo načina. Jedan od načina je da ih dodate u variva i supe koji se lagano krčkaju kako bi jelo bilo još ukusnije. (Samo ih izvadite pre serviranja.) ​​Takođe, možete da ih koristite kako bi napravili aromatično ulje i sirće (dodajte u flašu) ili ih izblendirajte i dodajte u puter.

2. U jela dodajte malo limunovog soka ili sirćeta 

Prvi savet francuskog kuvara Denijela Buluda za početnike i one iskusne u kuhinji jesta da svako jelo završite „sa malo kiselosti“.Jednako je važna kao i so - ali se često zaboravlja. Pokušajte da koristite limunov sok, sok od limete ili čak malo sirćeta kao poslednji korak da poboljšate testenine, variva, pomfrit ili meso i ribu na žaru.

3. Često solite 

Umesto da solite jelo na početku i na kraju kuvanja, bolje je da tokom cele termičke obrade dodajte po malo, savet je profesionalnog kuvara Džejmija Bisoneta. On takođe preporučuje da solite s visine kao bi se začin ravnomerno rasporedio.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE