1. U šerpu srednje veličine sipajte vodu, kukuruzni sirup i šećer. Zagrejte na srednjoj temperaturi i mešajte dok se šećer ne otopi i sjedini. Ostavite da proključa, prestanite da mešate, ali povremeno vlažnom četkom za premazivanje kolača prelazite preko stranica posude, kako se šećer ne bi kristalizovao. Ubacite termometar za slatkiše.
2. Nastavite da kuvate smesu bez mešanja, sve dok ne postignete temperaturu od 140 stepeni na termometru za slatkiše. Pazite da ne prekuvate, jer će se smesa previše zgusnuti. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji nekoliko minuta, sve dok mehurići ne prestanu da izbijaju na površinu. Dodajte ekstrakt i boju pa dobro izmešajte.
3. Podmažite modlice, ubacite cvetić u svaku i pažljivo napunite modlicu pripremljenom smesom. Ubacite štapić u svaku lizalicu i svaki štapić malo provrtite kako bi bio potpuno prekriven smesom.
4. Ostavite lizalice da odstoje oko 10 minuta na sobnoj temperaturi, pa povadite iz modlica. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi. Po želji možete staviti drugačiji jestivi ukras i oblikovati lizalice.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus