1. Očistiti artičoke i preliti ih limunovim sokom. Potom ih staviti u činiju pune vode.
2. Iseći krompir, mladi luk i šargarepu i prodinstati ih na ulju. Dodati artičoke, krompir, mirođiju, limunov sok, so i biber i nasuti vodom.
3. Kuvati pola sata. U četvrtinu šolje vode dodajte kašičicu kukuruznog brašna i uliti u čorbu. Posle pet minuta skiniti sa šporeta i izmiksati u blenderu.
Čorba od artičoke
Najukusniji deo artičoke je sočno meso cveta.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus