1.Crni i beli luk iseći na kriškice. Papričicu što sitnije iseckati. Meso oprati, posušiti i iseći na kocke. Leblebije skuvati u ekspres loncu, u posoljenoj vodi (60 minuta) i procediti.


Sastojci:

400 g crnog luka
3 čena belog luka
1 zelena ljuta papričica
600 g svinjetine (ili jagnjetine, od buta)
500 g nauta (sirove leblebije)
2 kašike ulja
kašika karija u prahu
kašičica cimeta
kašika brašna
400 ml supe (kocka)
so, biber
svež korijander ili peršun za ukrašavanje 

2.Zagrejati ulje u širokoj šerpi. Staviti meso da se prži, na što jačoj temperaturi. Dodati crni i beli luk. Malo kasnije dodati kari, cimet, papričicu i leblebije. Posuti brašnom, naliti supom i krčkati poklopljeno na blagoj temperaturi, oko 45 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Posuti seckanim korijanderom ili peršunom i služiti uz pirinač.