1. Pileće grudi stavite u šerpu i prekrijte vodom. Ostavite da proključa, pa kuvajte oko 20 minuta. Ocedite i malo ohladite, a zatim iseckajte. U posebnoj posudi otopite puter ili margarin sa belim, mladim lukom i bosiljkom. Kad se otopi, prespite u ohlađenu posudu i stavite u frižider.


Sastojci:

polovina pilećih grudi, bez kožice i kosti
2 kašike putera ili margarina + malo za premazivanje
2 čena sitno seckanog belog luka
2 kašike seckanog mladog luka
pola kašičice suvog bosiljka
podloga za picu ili domaće testo
2 paradajza sečena na kriške
20 g seckanog peršuna
50 g rikota sira
25 g rendanog parmezana

2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Postavite podlogu u pleh, a zatim je premažite topljenim margarinom ili puterom. Preko toga rasporedite komadiće piletine, a zatim pospite rikota sir. Završite sa kriškama paradajza, peršunom i parmezanom. Pecite oko 15 - 20 minuta u zagrejanoj rerni, odnosno dok ivice kore ne dobiju lepu, braon boju.