1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti belanca sa 60 g šećera. Žumanca umutiti sa 60 g šećera i vanilin šećerom. U žumance umešati belance, brašno i gustin. Testo sipati u nauljeni okvir za kolače (ø 26 cm) i peći oko 30 minuta.
2. Prokuvati mleko sa štapićem vanile. Umutiti žumanca, malo soli i preostali šećer. Dodati prašak za puding, pa umešati i mleko. Izvaditi štapić vanile i krčkati sve na blagoj temperaturi, uz mešanje, dok se ne zgusne.
3. Oprati jagode. Bademe prepeći u tiganju, bez ulja. Testo preseći na dve kore. Donju premazati džemom, pa poklopiti gornjom korom. Premazati kremom i poređati odozgo jagode. Ukrasiti bademima.
Torta od vanile i jagoda
Nekada su najjednostavnije stvari i najbolje...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus