1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati iseckani maslac, jaje i mleko, pa sve izmesiti u ujednačeno testo. Uviti u foliju i držati 30 minuta u frižideru.
2. Za to vreme pripremiti fil. Iseckati krastavčiće na sitno, šunku na kockice, barena jaja na kolutove (deblje), a kačkavalj izrendati. Sve sastojke (osim jaja) zajedno sa pavlakom izmešati. Jaja dodati na kraju kako se ne bi izlomila prilikom mešanja.
3. Testo izvaditi iz frižidera i razdvojiti ga na manju i veću kuglu. Vaću kuglu razvaljati na radnoj površini posutoj brašnom. Staviti u pleh i izvući ivice. Sipati fil. Razvaljati i manju kuglu i poklopiti pitu. Peći pitu oko pola sata. 10 minuta pred kraj poređati po piti koktel paradajz.
Pita sa šunkom i barenim jajima
Izuzetno dekorativno i ukusno predjelo, užina ili večera...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus