Od osnovnog lisnatog testa možete pripremiti razna peciva, slatka i slana. Iako je uvreženo mišljenje da je njegova priprema teška i komplikovana, postoji i lakši i brži način.Ukoliko se odlučite da domaće lisnato testo upotrebite za pripremu poslastica sa filom od džema ili kakao krema, smanjite količinu soli.
Za pripremu testa vam je potrebno:
200 g brašna
200 g putera
3 g morske soli
75 ml vode
Prvi korak je da pomešate brašno i so, a zatim u mešavinu dodate puter. Važno je da je puter hladan kako se ne bi otopio dok se meša sa brašnom.
Postepeno dodajte vodu i mesite. Ukoliko ocenite da vam je testo previše vlažno dodajte brašno, a ukoliko je suvo povećajte količinu vode. Način uvijanja testa pogledajte na videu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem