1. U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer. Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.
2. Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrijte krpom i pustite da naraste. Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku koju ste posuli brašnom. Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.
3. Urolujte i presecite na pola. Prvo razvijte jednu polovinu tanko za pola cm presecite na pola pa pravite trouglove u koje ćete stavljati pripremljen sir koji ste izdrobili i izmešali sa jajetom. Uvijajte u kiflice.
4. Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom. Ostavite 15 min da malo narastu pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min...
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus