1. U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer. Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.


Sastojci:

800 g mekog brašna

kockica svežeg kvasca

1/2 kafene kašičice soli

1 kafena kašičica šećera

mala šoljica ulja

400 ml mleka

2 jaja

200 g tvrdog sira

200 g margarina

susam

2. Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrijte  krpom i pustite da naraste. Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku koju ste posuli brašnom. Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite  margarinom. 

3. Urolujte i presecite na pola. Prvo razvijte jednu polovinu tanko za pola cm presecite na pola pa pravite trouglove u koje ćete stavljati pripremljen sir koji ste izdrobili i izmešali sa jajetom. Uvijajte u kiflice. 

4. Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite  jajetom i pospite susamom. Ostavite 15 min da malo narastu pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min... 

Izvor: Kod bake u gostima