1. Rernu zagrejati na 175 stepeni. Iseckati lešnike, čokoladu, smokve i kajsije. Sve dobro izmešati. Nešto od toga ostaviti za ukrašavanje.
2. Razmekšali puter penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom,korom od limuna i pomorandže.Dodavati postepeno jaja, a zatim brašno, prašak za pecivo i gustin.Sve dobro promešati i dodati mleko, a zatim mešavinu lešnika i čokolade. Testo usuti u podmazan i brašnom posut kalup za kuglof (prečnika 24 cm). Peći testo oko 70 minuta, zatim ga ostaviti još pet minuta u kalupu. Izvaditi iz kalupa i ohladiti.
3. Posebno otopiti crnu i belu čokoladu. Kolač prvo preliti crnom, a zatim belom čokoladom. Ukrasiti lešnicima i voćem po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus