1. Rernu zagrejati na 175 stepeni. Iseckati lešnike, čokoladu, smokve i kajsije. Sve dobro izmešati. Nešto od toga ostaviti za ukrašavanje.


Sastojci:

120 g lešnika
100 g čokolade za kuvanje
po 100 g sušenih kajsija i smokvi
250 g putera
250 g šećera
2 kesice vanilin šećera
so
kašičica cimeta
pola kašičice mlevenih karanfilića
4 jajeta
kašičica kore od limuna i pomorandže
prašak za pecivo
400 g brašna
50 ml mleka
100 g gustina

Za preliv:
200 g čokolade
75 g bele čokolade

2. Razmekšali puter penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom,korom od limuna i pomorandže.Dodavati postepeno jaja, a zatim brašno, prašak za pecivo i gustin.Sve dobro promešati i dodati mleko, a zatim mešavinu lešnika i čokolade. Testo usuti u podmazan i brašnom posut kalup za kuglof (prečnika 24 cm). Peći testo oko 70 minuta, zatim ga ostaviti još pet minuta u kalupu. Izvaditi iz kalupa i ohladiti.

3. Posebno otopiti crnu i belu čokoladu. Kolač prvo preliti crnom, a zatim belom čokoladom. Ukrasiti lešnicima i voćem po želji.