1. Priprema kore: belanca umutiti, dodati šećer mutiti dok se šećer ne razbije. Dodati mleko, ulje, brašno, kakao. Lagano izmešati, dodati čokoladu, orahe, cimet, prašak za pecivo. Izmešati, izliti u podmazan kalup i peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
2. Prirpema fila: Na pari skuvajte žumanca sa šećerom. Kada počne da se zagreva dodajte čokoladu i margarin. Mešajte i kuvajte jako dugo, sve dok se ne zgusne. Na kraju dodajte cimet.
3. Mazite kore i ukrasite po želji. Kolač čuvajte u frižideru dok se ne stegne. Najbolje bi bilo da prenoći u frižideru pre služenja.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus