1. Sir, šećer, koru limuna i ulje zamešati u odgovarajućoj posudi. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i umešati ga zajedno sa smesom od sira ručnim mikserom.


Sastojci:

Za testo:

300 g sremskog sira
100 g šećera
2 kašičice rendane kore limuna
150 ml suncokretovog ulja
paketić praška za pecivo
500 g brašna

Za fil:

limun
2 paketića vanilin šećera
300 ml pavlake
40 g šećera
1/2 kesice pudinga od vanile
konzerva kajsija (850 ml)
4 jajeta

Za ukrašavanje:

100 g listića badema
3 kašike prah-šećera

2. Razviti testo oklagijom posutom brašnom u komad veličine pleha, te ga staviti u podmazan i brašnom posut pleh.

Fil

Limun oprati vrućom vodom, osušiti ga i izrendati koru. Umutiti jaja, pavlaku, vanilin šećer, šećer, puding od vanile i koru limuna. Kajsije iz konzerve ocediti u cediljki. Rernu zagrejati na 175 stepeni.

Garniranje

Fil raspodeliti po testu i poravnati. Slagati na kolač kajsije okrenute zaobljenom polovinom nagore. Peći u rerni oko 40 minuta. Propržiti u teflonskom tiganju bez masnoće listiće badema dok ne dobiju zlatnožutu boju. Posuti ih po kolaču i pustiti da se ohladi. Pred serviranje posuti šećerom u prahu i iseći na komade. Po želji poslužiti sa umućenim šlagom.