1. Sir, šećer, koru limuna i ulje zamešati u odgovarajućoj posudi. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i umešati ga zajedno sa smesom od sira ručnim mikserom.
2. Razviti testo oklagijom posutom brašnom u komad veličine pleha, te ga staviti u podmazan i brašnom posut pleh.
Fil
Limun oprati vrućom vodom, osušiti ga i izrendati koru. Umutiti jaja, pavlaku, vanilin šećer, šećer, puding od vanile i koru limuna. Kajsije iz konzerve ocediti u cediljki. Rernu zagrejati na 175 stepeni.
Garniranje
Fil raspodeliti po testu i poravnati. Slagati na kolač kajsije okrenute zaobljenom polovinom nagore. Peći u rerni oko 40 minuta. Propržiti u teflonskom tiganju bez masnoće listiće badema dok ne dobiju zlatnožutu boju. Posuti ih po kolaču i pustiti da se ohladi. Pred serviranje posuti šećerom u prahu i iseći na komade. Po želji poslužiti sa umućenim šlagom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus