1. Iseckati crni i beli luk. Meso oprati i posušiti kuhinjskom salvetom ili krpom.

2. Dobro zagrejati ulje, pa pržiti meso na najjačoj vatri, iz više porcija kako ne bi pustilo mnogo vode. U poslednju porciju mesa dodati crni i beli luk i pržiti oko 5 minuta sve zajedno. Dodati brašno i preostalo isprženo meso, pa izmešati. Dodati začine i naliti vodom, prokuvati i smanjiti vatru. Krčkati 60 minuta.

3. U međuvremenu oljuštiti krompir i iseći ga na sitnije kocke. Paprike iseckati. Iseći paradajze na krupno. Sve dodati u gulaš 20 minuta pre kraja kuvanja i začiniti još jednom ako je potrebno.


Sastojci:

600 g junetine iseckane na kockice
3 glavice luka
2 čena belog luka
2 kašike ulja
1 kašika brašna
so, biber
malo majorana
1/4 kašičica mlevenog kima
1 kašika mlevene paprike
1,5 l supe (instant)
250 g krompira
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 paradajza