1. Za belu koricu umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajte šećer. Tokom mućenja postepeno dodajte i sirće da masa bude vrlo čvrsta. Rasporedite preko pek papira u veliki pleh od rerne i pecite na 100 stepeni (u trenutku kad pleh stavljate u rernu, ona treba da bude zagrejana na 250, a kad stavite koricu, osmah smanjite na 100 stepeni). Sušite koru oko 45 minuta pazeći da ne potamni. Ako slučajno počne da tamni, preko stavite papir.


Sastojci:

7 belanaca
500 g šećera
kašika sirćeta 

Fil:

7 žumanaca
7 kašika šećera
250 g maslaca
150 g prepečenih mlevenih lešnika

Preliv:

5 dl slatke pavlake
ili 200 g čokolade 

2. Za fil kuvajte na pari žumanca umućena sa šećerom. Prohladite i dodajte umućen maslac i lešnike. Pečenu koru presecite po dužini na tri jednaka dela. Fil podelite na pola i filujte preko dve kore. Treću koru ne filujte nego tortu spolja premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite prepečenim lešnicima ili otopljenom čokoladom.