Povrće operite i očistite. Naizmenično ređajte u suvo plastično bure ili u veće tegle. Povrće povremeno pospite zrnima bibera i lovorovim listovima. U većem sudu napravite preliv: u hladnu vodu sipajte sirće, so, šećer i vinobran. Promešajte i sačekajte da se sastojci rastope. Preliv sipajte na turšiju u buretu i zatvorite. Može da se konzumira nakon 2-3 nedelje, a povrće ostaje čvrsto do pripreme naredne turšije, pod uslovom da su kupljeni zdravi, čvrsti i kvalitetni plodovi.
Napomena: Kod ove turšije je interesantno što, ukoliko se neko povrće brzo potroši, može da se doda novo, čak i tokom zime.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom
Kako Grci prave pekarski krompir
Čorbica od zelja i krompira