Kombinacija čokoladnog fila i keksa je svima omiljena u kolačima. Ali, ako dodamo na vrh i džem od kajsija ovaj kolač postaje dostojan svake svečane trpeze. Pogledajte u nastavku kako se pravi.
Sastojci:
Za džem od kajsija:
- 150 g kajsija
- 100 g šećera
- 70 ml vode
- 3 g želatina
Za fil:
- 70 g putera
- 50 g šećra u prahu
- 2 kašičice kakaoa
- 150 g mekog svežeg sira
Za podlogu:
- 100 g keksa
Priprema:
Pomešati u šerpi sastojke za džem. Kuvati 5 minuta nakon ključanja. Ostavite da se ohladi 20 minuta.
Za fil omekšali puter pomešajte sa šećerom u prahu. Zatim umešajte i kakao pa umutite smesu mikserom. Dodajte sir na kraju i nastavite mućenje.
Slaganje: Na dno posude poređajte polovinu ukupne količine keksa, zatim fil, opet keks, fil i na kraju džem od kajsija. Stavite u frižider na 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom