Kombinacija čokoladnog fila i keksa je svima omiljena u kolačima. Ali, ako dodamo na vrh i džem od kajsija ovaj kolač postaje dostojan svake svečane trpeze. Pogledajte u nastavku kako se pravi.

Sastojci:

Za džem od kajsija:

  • 150 g kajsija
  • 100 g šećera
  • 70 ml vode
  • 3 g želatina

Za fil:

  • 70 g putera
  • 50 g šećra u prahu
  • 2 kašičice kakaoa
  • 150 g mekog svežeg sira

Za podlogu:

  • 100 g keksa

Priprema:

Pomešati u šerpi sastojke za džem. Kuvati 5 minuta nakon ključanja. Ostavite da se ohladi 20 minuta.

Za fil omekšali puter pomešajte sa šećerom u prahu. Zatim umešajte i kakao pa umutite smesu mikserom. Dodajte sir na kraju i nastavite mućenje.

Slaganje: Na dno posude poređajte polovinu ukupne količine keksa, zatim fil, opet keks, fil i na kraju džem od kajsija. Stavite u frižider na 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa