Kombinacija čokoladnog fila i keksa je svima omiljena u kolačima. Ali, ako dodamo na vrh i džem od kajsija ovaj kolač postaje dostojan svake svečane trpeze. Pogledajte u nastavku kako se pravi.
Sastojci:
Za džem od kajsija:
- 150 g kajsija
- 100 g šećera
- 70 ml vode
- 3 g želatina
Za fil:
- 70 g putera
- 50 g šećra u prahu
- 2 kašičice kakaoa
- 150 g mekog svežeg sira
Za podlogu:
- 100 g keksa
Priprema:
Pomešati u šerpi sastojke za džem. Kuvati 5 minuta nakon ključanja. Ostavite da se ohladi 20 minuta.
Za fil omekšali puter pomešajte sa šećerom u prahu. Zatim umešajte i kakao pa umutite smesu mikserom. Dodajte sir na kraju i nastavite mućenje.
Slaganje: Na dno posude poređajte polovinu ukupne količine keksa, zatim fil, opet keks, fil i na kraju džem od kajsija. Stavite u frižider na 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus