Ledeni letnji kolači koji podsećaju na sladoled su pravo osveženje. Takav je i ovaj crno-beli kolač koji se pravi od 4 sastojka, a ne samo da je ukusan, nego i prelepo izgleda. Nije potrebno neko posebno poslastičarsko umeće, već samo malo vremena i zato uspeva i početnicima. 

Sastojci:

Za crni deo:

  • 400 ml mleka
  • 8 g želatina (može i agar agar)
  • 180 g nutele

Za beli deo:

  • 400 ml mleka
  • 8 g želatina (može i agar agar)
  • 180 g kondenzovanog mleka

Priprema: 

U mleko dodajte želatin i dobro promešajte, pa stavite na šporet. Kratko zagrevajte i dodajte nutelu. Kuvajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim sipajte u ovalnu vatrostalnu posudu. Ohladite prvo malo na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider pola sata. Beli fil se pravi kao i crni, samo što u mleko sipate želatin i kondnezovano mleko. Kuvajte još minut posle ključanja. Sipajte preko crne smese i stavite u frižider ponovo na pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE