Ledeni letnji kolači koji podsećaju na sladoled su pravo osveženje. Takav je i ovaj crno-beli kolač koji se pravi od 4 sastojka, a ne samo da je ukusan, nego i prelepo izgleda. Nije potrebno neko posebno poslastičarsko umeće, već samo malo vremena i zato uspeva i početnicima.
Sastojci:
Za crni deo:
- 400 ml mleka
- 8 g želatina (može i agar agar)
- 180 g nutele
Za beli deo:
- 400 ml mleka
- 8 g želatina (može i agar agar)
- 180 g kondenzovanog mleka
Priprema:
U mleko dodajte želatin i dobro promešajte, pa stavite na šporet. Kratko zagrevajte i dodajte nutelu. Kuvajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim sipajte u ovalnu vatrostalnu posudu. Ohladite prvo malo na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider pola sata. Beli fil se pravi kao i crni, samo što u mleko sipate želatin i kondnezovano mleko. Kuvajte još minut posle ključanja. Sipajte preko crne smese i stavite u frižider ponovo na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus