Ledeni letnji kolači koji podsećaju na sladoled su pravo osveženje. Takav je i ovaj crno-beli kolač koji se pravi od 4 sastojka, a ne samo da je ukusan, nego i prelepo izgleda. Nije potrebno neko posebno poslastičarsko umeće, već samo malo vremena i zato uspeva i početnicima.
Sastojci:
Za crni deo:
- 400 ml mleka
- 8 g želatina (može i agar agar)
- 180 g nutele
Za beli deo:
- 400 ml mleka
- 8 g želatina (može i agar agar)
- 180 g kondenzovanog mleka
Priprema:
U mleko dodajte želatin i dobro promešajte, pa stavite na šporet. Kratko zagrevajte i dodajte nutelu. Kuvajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim sipajte u ovalnu vatrostalnu posudu. Ohladite prvo malo na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider pola sata. Beli fil se pravi kao i crni, samo što u mleko sipate želatin i kondnezovano mleko. Kuvajte još minut posle ključanja. Sipajte preko crne smese i stavite u frižider ponovo na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno