Lagani letnji kolači su nam omiljeni jer se uglavnom ne peku, i brzo se prave. Jedan od takvih je i recept naše čitateljke Katarine za kolač tortu sa jagodama i piškotama. Pravi se za samo 20 minuta, a najteži deo je čekanje da se ohladi i stegne.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 600 g jagoda (mogu i smrznute)
- 200 g piškota
- mleko za umakanje piškota
Priprema:
Prvo umutiti samo slatku pavlaku mikserom. Posebno umutiti mikserom kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Sjediniti obe smese, ali ne mikserom, već varjačom. U kalup prečnika 26cm poređati piškote koje ste prethodno umočili u mleko, tako da prekriju dno.
Premazati piškote polovinom fila, pa preko staviti jagode, malo ih rukom utisnuti pa premazati ostatkom fila i dekorisati po želji.
Ostaviti tortu 3-4h u frižideru kako bi se stegla.
Recept poslala Katarina Vojinović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus