Lagani letnji kolači su nam omiljeni jer se uglavnom ne peku, i brzo se prave. Jedan od takvih je i recept naše čitateljke Katarine za kolač tortu sa jagodama i piškotama. Pravi se za samo 20 minuta, a najteži deo je čekanje da se ohladi i stegne.

Sastojci:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 600 g jagoda (mogu i smrznute)
  • 200 g piškota
  • mleko za umakanje piškota

Priprema:

Prvo umutiti samo slatku pavlaku mikserom. Posebno umutiti mikserom kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Sjediniti obe smese, ali ne mikserom, već varjačom. U kalup prečnika 26cm poređati piškote koje ste prethodno umočili u mleko, tako da prekriju dno.
Premazati piškote polovinom fila, pa preko staviti jagode, malo ih rukom utisnuti pa premazati ostatkom fila i dekorisati po želji.
Ostaviti tortu 3-4h u frižideru kako bi se stegla.

Recept poslala Katarina Vojinović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE