Strauss sladoled spada u popularne kupovne poslastice, a možete lako da ga spremite i kod kuće. Odlično je osveženje, a ukus možete da birate po želji.Mi vam predlažemo da je napravite od 3 različita krema koja ćete da odvojite čokoladnim keksom. Neverovatno ukusan i jednostavan sladoled koji ćete napraviti očas posla. 

  • Sastojci:
  • 1 limun
  • 70 g kondenzovanog mleka
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 12 komada čokoladnog keksa
  • 2-3 kašike pudinga od karamele, kupovnog
  • 10 g kakaoa
  • 30 g čokolade 

Priprema:
Umutite sok od limuna i kondenzovano mleko, pa dodajte slatku pavlaku i dobro sjedinite mikserom.Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte trećinu smese i lepo poravnajte. Preko poređajte keks. Umutite puding od karamele i dodajte u smesu sa pavlakom, pa sjedinite mikserom.Sipajte polovinu preostalog fila i opet poravnajte. Poređajte keks preko.U preostali fil dodajte prosejani kakao i lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Zatim sipajte u kalup. Poravnajte i preko poređajte keks. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću tacne okrenite sladoled i ukrasite čokoladom koju ste otopili na pari. 

Izvor: Stvar ukusa