Strauss sladoled spada u popularne kupovne poslastice, a možete lako da ga spremite i kod kuće. Odlično je osveženje, a ukus možete da birate po želji.Mi vam predlažemo da je napravite od 3 različita krema koja ćete da odvojite čokoladnim keksom. Neverovatno ukusan i jednostavan sladoled koji ćete napraviti očas posla.
- Sastojci:
- 1 limun
- 70 g kondenzovanog mleka
- 300 ml slatke pavlake
- 12 komada čokoladnog keksa
- 2-3 kašike pudinga od karamele, kupovnog
- 10 g kakaoa
- 30 g čokolade
Priprema:
Umutite sok od limuna i kondenzovano mleko, pa dodajte slatku pavlaku i dobro sjedinite mikserom.Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte trećinu smese i lepo poravnajte. Preko poređajte keks. Umutite puding od karamele i dodajte u smesu sa pavlakom, pa sjedinite mikserom.Sipajte polovinu preostalog fila i opet poravnajte. Poređajte keks preko.U preostali fil dodajte prosejani kakao i lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Zatim sipajte u kalup. Poravnajte i preko poređajte keks. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač da se stegne. Pomoću tacne okrenite sladoled i ukrasite čokoladom koju ste otopili na pari.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus