Švarcvald tortaje jedna od najčuvenijih svetskih poslastica čiji su sastojci tako dobro ukombinovani da retko ko može da joj odoli. Čokolada, višnje i beli krem su savršeno spoj, a postoji i ledena verzija poznate Švarcvald torte. Reč je o sladoledu koji će vas rahladiti u vrelim letnjim danima, a čija je priprema mnogo jednostavnija od torte. Obavezno probajte!

  • Sastojci: 
  • 170 g višanja 
  • 50 g čokolade
  • 480 ml slatke pavlake 
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • keks sa mrvicama čokolade 

Priprema:
U posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko, vanilu i sok od limuna i mutite dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte rendanu čokoladu i višnje koje ste prethodno malo izblendirali (ali ne previše, treba da ostanu i krupni komadi). Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na minimum 4 sata. Izvadite pre nego što krene da poslužite i sipajte na keks, pa preklopite drugim keksom. 

Izvor: Stvar ukusa