Šeherezada torta spada u najjednostavnije poslastice koje se prave od jeftinih sastojaka. Svaka domaćica nauči odmah da je pravi, a slatku pavlaku možete da zamenite i šlagom (može i čokoladni). Torte sa keksom koje se ne peku su odavno preuzele tron onim starinskim poslasticama, a ako i vi želite da napravite Šeherezada tortu, onda obavezno probajte ovaj recept. 

  • Sastojci:
  • 1,5 pakovanje turskog keksa
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 7 kašika šećera
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 1 l mleka

Priprema: 
U šerpu sipajte mleko i dodajte puding, pa lepo umutite, tako da ne ostanu grudvice. Dodajte i šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim umutite puter sobne temerature, pa ga dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Na pleh poređajte keks, pa preko premažite fil, a onda i umućenu slatku pavlaku, pa ponovo keks. Tako ređajte filove dok ih ne utrošite.

Izvor: Stvar ukusa