Ruske kape su starinski kolač koji dosta podseća na čupavce, jer se pravi od mekankog biskvita, kokos i čokolade. Ono što ovaj kolač izdvaja je i kremasti fil, a ako niste vični u pripremi kolača donosimo vam jednostavniju verziju. Napravite lažne ruske kape, a umesto kokosa uvljajte ih u seckane lešnike

Sastojci:

1 l mleka 
170 g šećera 
90 g brašna 
2 ravne kašike skroba
1 kesica vanilin šećera 
1 kašika putera
Još: 
50 g mlečne čokolade 
90 ml slatke pavlake 
lešnik 

Recept za lažne ruske kape sa čokoladom i lešnikom:

13:35
Korak 1

Kako se pravi "testo" za ruske kape 

U šepru sipajte mleko, pa dodajte brašno i skrob. Lepo promešajte da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte vanilin šećer i puter, pa lepo promešajte da se sastojci sjedine. 

13:50
Korak 2

Sipajte smesu u čaše 

U čaše sipajte hladnu vodu, malo zavrtite i prospite. Zatim u čašu sipajte vruću smesu i pokrijte providnom folijom, pa ohladite u frižideru nekih 5 sati. Treba dobro da se stegne. Izvadite lažne ruske kape iz čaša i presecite na pola. Zatim ivice uvaljajte u seckane lešnike. Istopite čokoladu sa slatkom pavlako, pa sipajte preko kolača. 

14:03
Korak 3

Lažne ruske kape spremne za služenje 

Ostavite kolače još malo da se stegnu u frižideru, pa služite. Ako želite umesto lešnika možete da ih uvaljajte u orahe, pistaće..., a umsto čokolade možete da ih prelijte nutelom, kikiriki puterom...

Pročitajte i ovo: Posne ruske kape

BONUS VIDEO: 

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

(StvarUkusa/S.B.)