Kolač trileće ili "hleb natopljen mlekom" je kolač koji je nastao u Latinskoj Americi. Pravi se od mekane kore, a preliva sa 3 vrste mleka. Mi vam danas donosimo još bolji recept za najkremastiji trileće. Ovaj kolač možete da pripremite na mnogo načina, pa su tako popularni čokoladni, voćni... Isprobajte i recept za kremasti trileće koji se pravi bez biskvita, a preliva se čokoladom. 

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake 
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka 
  • 200 ml mleka
  • 250 g mleka u prahu 
  • 12 g želatina
  • Za glazuru: 
  • 200 g čokolade 
  • 200 ml slatke pavlake

Recept za najkremastiji trileće:

11:42
Korak 1

Stavite sastojke u blender 

U blender sipajte slatku pavlaku, kondenzovano mleko, mleko, kao i mleko u prahu. Sve dobro izblendirajte. U posudi pomešajte želatin sa vodom (prema uputstvu sa kesice), pa otopite na pari i dodajte u blender. Sve dobro sjedinite. 

11:43
Korak 2

Ohladite kolač 

Ako ima malo pene u blenderu sačekajte da se spusti, pa sipajte fil u vatrostalnu posudu. Zatim prebacite u zamrzivač i ostavite tamo sat vremena da se dobro stegne. 

11:43
Korak 3

Napravite ganaš

Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa kada ganaš bude gotov prelijte preko kolača i malo poravnajte. Vratite u frižider na još sat vremena. Ukrasite rendanom čokoladom.

Pročitajte i ovo: Trileće bez pečenja

BONUS VIDEO: 

Kolač od limuna  Instagram/ cafecouffee

(StvarUkusa/S.B.)