Kolač trileće ili "hleb natopljen mlekom" je kolač koji je nastao u Latinskoj Americi. Pravi se od mekane kore, a preliva sa 3 vrste mleka. Mi vam danas donosimo još bolji recept za najkremastiji trileće. Ovaj kolač možete da pripremite na mnogo načina, pa su tako popularni čokoladni, voćni... Isprobajte i recept za kremasti trileće koji se pravi bez biskvita, a preliva se čokoladom.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 200 ml mleka
- 250 g mleka u prahu
- 12 g želatina
- Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Recept za najkremastiji trileće:
Stavite sastojke u blender
U blender sipajte slatku pavlaku, kondenzovano mleko, mleko, kao i mleko u prahu. Sve dobro izblendirajte. U posudi pomešajte želatin sa vodom (prema uputstvu sa kesice), pa otopite na pari i dodajte u blender. Sve dobro sjedinite.
Ohladite kolač
Ako ima malo pene u blenderu sačekajte da se spusti, pa sipajte fil u vatrostalnu posudu. Zatim prebacite u zamrzivač i ostavite tamo sat vremena da se dobro stegne.
Napravite ganaš
Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa kada ganaš bude gotov prelijte preko kolača i malo poravnajte. Vratite u frižider na još sat vremena. Ukrasite rendanom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Trileće bez pečenja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus