1. Zagrejte rernu na 160 stepeni.


Sastojci:

125g brašna

125g crne čokolade

30g prosejanog kakaa 

1 kašičica sode bikarbone

pola kašičice soli

125g neslanog putera

75g žutog šećera

50g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

1 jaje iz frižidera

350g izlomljene crne čokolade

2. Izlomite 125g čokolade u vatrostalnu posudu kako biste je otopili na pari.. Mešajte dok se čokolade na otopi.

3. U velikoj posudi izmešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i obe vrste šećera. Dobro promešajte.

4. U drugoj posudi izmešajte slatku pavlaku i šećer dok masa ne postane vazdušasta i penasta. Dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dopk se masa ne izjednači.

5. Razbijte jaje i dodajte ekstrakt vanile, postom dodajte praškaste sastojke koje ste prethodno promešali. Na kraju umešajte komadiće crne čokolade.

6. Kašikom za sladoled podelite smesu na 12 jednakih delova  koje ćete rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje. Naravite razmak između kolačića (približno 6cm).

7. Pecite ih u zagrejanoj rerni 18 minuta. Kako biste proverili da li su kolačići pečeni, iskoristite štapić za režnjiće, zabodite ga u kolač i ako se na njemu na zadržava masa znači da su kolačići gotovi.

8. Ostavite kolače da se ohlade oko 4-5 minuta, pa ih prebacite na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade u potpunosti, stvrdnuće se.