Ako volite poslastice koje se brzo i lako spremaju i koje ne podrazumevaju višesatno stajanje pored šporeta, onda je ovaj recept za brzi čokoladni kolač baš za vas. Potrebna su vam samo 4 sastojka, a toliko je kremast da se jedva seče. Uz jednostavan trik sa čašom dobićete neobičan oblik prstena, te će biti predivan ukras na bilo kojoj trpezi i slavljima. 

Sastojci:

900 ml mleka
100 g šećera
70 g gustina
100 g čokolade

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, šećer i gustin, pa dobro izmešajte tako da nema grudvica. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje, a pre nego što počne da vti izlomite čokoladu. Nastavite sa mešanjem sve dok se čokolada ne rastopi. Kuvajte dok ne dobijete gust fil nalik na puding. U okrugli kalup na sredinu stavite čašu, pa okolo sipajte fil i lepo poravnajte. Ostavite da se ohladi i u potpunosti stegne. Na tacnu za služenje prevrnite tortu, izvucite čašu i ukrasite sa kakao prahom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE