Ako volite poslastice koje se brzo i lako spremaju i koje ne podrazumevaju višesatno stajanje pored šporeta, onda je ovaj recept za brzi čokoladni kolač baš za vas. Potrebna su vam samo 4 sastojka, a toliko je kremast da se jedva seče. Uz jednostavan trik sa čašom dobićete neobičan oblik prstena, te će biti predivan ukras na bilo kojoj trpezi i slavljima.
Sastojci:
900 ml mleka
100 g šećera
70 g gustina
100 g čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, šećer i gustin, pa dobro izmešajte tako da nema grudvica. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje, a pre nego što počne da vti izlomite čokoladu. Nastavite sa mešanjem sve dok se čokolada ne rastopi. Kuvajte dok ne dobijete gust fil nalik na puding. U okrugli kalup na sredinu stavite čašu, pa okolo sipajte fil i lepo poravnajte. Ostavite da se ohladi i u potpunosti stegne. Na tacnu za služenje prevrnite tortu, izvucite čašu i ukrasite sa kakao prahom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus