Iskoristite sezonu bundeve i napravite preukusan tart koji izgleda kao iz najlepše poslastičarnice. U kombinaciji sa sirom biće savršeno osvežavajuć, a pravi se lako. Biće ukras svake trpeze, može da parira bilo kojoj torti, te je idealan za bilo koju vrstu proslave. Napravite ovaj ukusan slatkiš od bundeve i iznenadite porodicu i prijatelje koji će vam čestitati na kulinarskim veštinama.
- Sastojci:
- Za koru:
- 200 g brašna
- 40 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 100 g putera
- 1 jaje
- Za fil od sira:
- 200 g sira
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 ml jogurta
- 2 kašike brašna
- Za fil od bundeve:
- 500 g budneve
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 2 kašike brašna
- narendana korica narandže
Priprema:
Prvo očistite bundvu, isecite je na kriške i stavite u rernu zagrejanu da 200 stepeni da se peče oko 15 minuta. Za koru u činiji pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte puter isečen na kockice, pa sjedinite da dobijete prhku smesu. U smesu dodajte jaje, pa sve dobro sjedinite. Zamesite glatko testo, pa ga razvucite na veličinu kalupa za pečenje i formirajte koru. Kalup sa korom stavite u frižider dok pripremate filove. Pomešajte sir, jaje šećer, vanilin šećer i jogurt pa umutite mikserom. U posebnu činiju stavite bundevu, jaje, šećer, brašno, koricu narandže, pa takođe umutite da dobijete kompaktnu smesu. Koru na nekoliko mesta izbockajte viljuškom, pa u krug stavljate naizmenično po jednu kašiku fila od bundeve i kašiku fila od sira. Drvenim štapićem prošarajte filove. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus