Iskoristite sezonu bundeve i napravite preukusan tart koji izgleda kao iz najlepše poslastičarnice. U kombinaciji sa sirom biće savršeno osvežavajuć, a pravi se lako. Biće ukras svake trpeze, može da parira bilo kojoj torti, te je idealan za bilo koju vrstu proslave. Napravite ovaj ukusan slatkiš od bundeve i iznenadite porodicu i prijatelje koji će vam čestitati na kulinarskim veštinama.
- Sastojci:
- Za koru:
- 200 g brašna
- 40 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 100 g putera
- 1 jaje
- Za fil od sira:
- 200 g sira
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 ml jogurta
- 2 kašike brašna
- Za fil od bundeve:
- 500 g budneve
- 1 jaje
- 50 g šećera
- 2 kašike brašna
- narendana korica narandže
Priprema:
Prvo očistite bundvu, isecite je na kriške i stavite u rernu zagrejanu da 200 stepeni da se peče oko 15 minuta. Za koru u činiji pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Dodajte puter isečen na kockice, pa sjedinite da dobijete prhku smesu. U smesu dodajte jaje, pa sve dobro sjedinite. Zamesite glatko testo, pa ga razvucite na veličinu kalupa za pečenje i formirajte koru. Kalup sa korom stavite u frižider dok pripremate filove. Pomešajte sir, jaje šećer, vanilin šećer i jogurt pa umutite mikserom. U posebnu činiju stavite bundevu, jaje, šećer, brašno, koricu narandže, pa takođe umutite da dobijete kompaktnu smesu. Koru na nekoliko mesta izbockajte viljuškom, pa u krug stavljate naizmenično po jednu kašiku fila od bundeve i kašiku fila od sira. Drvenim štapićem prošarajte filove. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom