Da biste napravili ovaj kolač koji ukusom podseća na čuvenu pitu sa jabukama nije vam potrebna rerna. On se pravi u tiganju i to za duplo brže vremena. A miris koji se širi kućom dok je spremate je pravi jesenji - kombinacija jabuka sa cimetom. Obradujte ukućane ovog vikenda i pripremite im ukusnu poslasticu.
- Sastojci:
- 2 jabuke
- 1 kašika šečera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika limunovog soka
- maslac
- Testo:
- 1 jaje
- 120 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 180 g jogurta ili pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 40 g šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Isecite jabuke na kriške. Stavite parče putera u tiganj. Rasporedite jabuke. Pospite šećerom i cimetom. Promešajte. Pržite jabuke na laganoj vatri 5 minuta. Za testo pomešati sve sastojke. Svi sastojci moraju biti na sobnoj temperaturi. Prelijte testo preko jabuka. Pokrijte poklopcem i pecite 15 minuta na laganoj vatri. Ako se kondenzacija pojavi na poklopcu, obrišite ga papirnim ubrusom. Kada je testo pečeno, prekrijte ga papirom za pečenje i okrenite uz pomoć tanjira. Pecite testo još 5 minuta na drugoj strani.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem