Da biste napravili ovaj kolač koji ukusom podseća na čuvenu pitu sa jabukama nije vam potrebna rerna. On se pravi u tiganju i to za duplo brže vremena. A miris koji se širi kućom dok je spremate je pravi jesenji - kombinacija jabuka sa cimetom. Obradujte ukućane ovog vikenda i pripremite im ukusnu poslasticu.

  • Sastojci:
  • 2 jabuke
  • 1 kašika šečera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • maslac
  • Testo:
  • 1 jaje
  • 120 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 180 g jogurta ili pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 40 g šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Isecite jabuke na kriške. Stavite parče putera u tiganj. Rasporedite jabuke. Pospite šećerom i cimetom. Promešajte. Pržite jabuke na laganoj vatri 5 minuta. Za testo pomešati sve sastojke. Svi sastojci moraju biti na sobnoj temperaturi. Prelijte testo preko jabuka. Pokrijte poklopcem i pecite 15 minuta na laganoj vatri. Ako se kondenzacija pojavi na poklopcu, obrišite ga papirnim ubrusom. Kada je testo pečeno, prekrijte ga papirom za pečenje i okrenite uz pomoć tanjira. Pecite testo još 5 minuta na drugoj strani.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE