Tri leće kolač je biskvit namočen u tri vrste mleka. Njegovo ime u bukvalnom prevodu znači tri mleka, a oko njegovog porekla i dalje se vodi rasprava. Mnogi tvrde da potiče iz Meksika, dok neki navode Tursku. Ovaj kolač čiji je recept pred vama se pravi malo drugačije, ali izgled i ukus podsećaju na popularan desert.
- Sastojci:
- 400 g šećera
- 200 ml vode
- 650 ml mleka
- 2 lepinje ili kifle
- 3 jajeta
- 200 ml kokosovog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g kokosa
Priprema:
U tiganj sipajte polovinu šećera i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne istopi, dodajte vodu i dobro promešajte. Prebacite dobijenu smesu u pleh za pečenje. Kifle prelijte mlekom, dodajte jaja, kokosovo mleko, šećer, slatku pavlaku i kokos i sve dobro izmiksajte. Prelijte preko karamelizovanog šećera i prekrijte folijom. Stavite taj pleh u veći koji je napunjen vodom. Pecite na 220°C 90 minuta. Nakon pečenja okrenite naopako kolač i secite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus