Tri leće kolač je biskvit namočen u tri vrste mleka. Njegovo ime u bukvalnom prevodu znači tri mleka, a oko njegovog porekla i dalje se vodi rasprava. Mnogi tvrde da potiče iz Meksika, dok neki navode Tursku. Ovaj kolač čiji je recept pred vama se pravi malo drugačije, ali izgled i ukus podsećaju na popularan desert.

  • Sastojci:
  • 400 g šećera
  • 200 ml vode
  • 650 ml mleka
  • 2 lepinje ili kifle
  • 3 jajeta
  • 200 ml kokosovog mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g kokosa

Priprema:

U tiganj sipajte polovinu šećera i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne istopi, dodajte vodu i dobro promešajte. Prebacite dobijenu smesu u pleh za pečenje. Kifle prelijte mlekom, dodajte jaja, kokosovo mleko, šećer, slatku pavlaku i kokos i sve dobro izmiksajte. Prelijte preko karamelizovanog šećera i prekrijte folijom. Stavite taj pleh u veći koji je napunjen vodom. Pecite na 220°C ​​90 minuta. Nakon pečenja okrenite naopako kolač i secite.

Lažni recept za tri leće instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE