Delimo sa vama recept za tortu od kokosa i maka. Lepo izgleda i ima odličan ukus. Savršena za posebne prilike, kao što su praznici ili važne porodične proslave. Recept za tortu je veoma jednostavan i svako može da ga napravi. Kombinacija maka i kokosa stvara neverovatan ukus koji će se verovatno svideti svima.
- Sastojci:
- Biskvit:
- 70 g maka
- 50 g kokosa
- 200 g šećera
- 5 jaja
- 120 g brašna
- 1 kašika krompirovog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 krem-fiks
- Još:
- 1/2 tegle džema od ribizle
- 1 štangla bele čokolade
Priprema:
Biskvit: Odvojite belanca od žumanaca i umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Kada se pena stegne, dodajte 1 žumance i mešajte na maloj brzini dok se ne sjedini. Zatim dodajte brašno, krompir brašno, prašak za pecivo, mak i kokos. Sve mešati drvenom kašikom dok se ne sjedini. Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje.Stavite u rernu zagrejanu na 175 stepeni i pecite 35 minuta.Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi, a zatim ga podelite na 2 dela.
Fil:Ohlađenu pavlaku, maskarpone sir i šećer u prahu izmiksajte dok se ne dobije gusta, čvrsta krema. Na kraju dodajte krem-fiks i promešajte. Jedan vrh biskvita premažite džemom od ribizle. Zatim stavite 2/3 fila i celu prekrijte drugim vrhom torte. Stavite ostatak fila. Po vrhu posuti seckanom belom čokoladom. Tortu je najbolje staviti u frižider preko noći dok se potpuno ne stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem