Delimo sa vama recept za tortu od kokosa i maka. Lepo izgleda i ima odličan ukus. Savršena za posebne prilike, kao što su praznici ili važne porodične proslave. Recept za tortu je veoma jednostavan i svako može da ga napravi. Kombinacija maka i kokosa stvara neverovatan ukus koji će se verovatno svideti svima. 

  • Sastojci:
  • Biskvit:
  • 70 g maka
  • 50 g kokosa
  • 200 g šećera
  • 5 jaja
  • 120 g brašna
  • 1 kašika krompirovog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 krem-fiks
  • Još:
  • 1/2 tegle džema od ribizle
  • 1 štangla bele čokolade

Priprema:

Biskvit: Odvojite belanca od žumanaca i umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Kada se pena stegne, dodajte 1 žumance i mešajte na maloj brzini dok se ne sjedini. Zatim dodajte brašno, krompir brašno, prašak za pecivo, mak i kokos. Sve mešati drvenom kašikom dok se ne sjedini. Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje.Stavite u rernu zagrejanu na 175 stepeni  i pecite 35 minuta.Nakon pečenja ostavite biskvit da se ohladi, a zatim ga podelite na 2 dela.

Fil:Ohlađenu pavlaku, maskarpone sir i šećer u prahu izmiksajte dok se ne dobije gusta, čvrsta krema. Na kraju dodajte krem-fiks i promešajte. Jedan vrh biskvita premažite džemom od ribizle. Zatim stavite 2/3 fila i celu prekrijte drugim vrhom torte. Stavite ostatak fila. Po vrhu posuti seckanom belom čokoladom. Tortu je najbolje staviti u frižider preko noći dok se potpuno ne stegne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE