Čokoladni kolač sa malinama se veoma lako pravi, tako da i kada vam se najave gosti uvek imate "keca u rukavu". Ako u smesu dodate dve kašike džema, kolač će biti još lepši i ukusniji. Nema šanse da vam ne uspe, a garantujemo da će se svima svideti.
- Sastojci:
- 150 g putera
- 1 šolja mleka
- pola šolje kakaoa
- pola šolje šećera u prahu
- 4 jajeta
- 2 šolje brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice začina za medenjake
- 2 pune kašike džema od višanja
- 1 šolja smrznutih malina (bez odmrzavanja)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U šerpu stavite puter, dodajte šećer u prahu, kakao i mleko i prokuvajte. Zatim ostavite da se ohladi. Umutiti belanca u čvrst sneg. Čokoladnu masu prebacite u činiju. Dodati žumanca i kratko promešati. Dodajte džem i ponovo promešajte. Prosejati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začin za medenjake. Testo mešajte kratko dok se sastojci ne sjedine i minimalnom brzinom – ili mešajte kašikom. Na kraju dodajte sneg od belanaca i lagano promešajte. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Odozgo posuti maline i lagano ih pritisnuti prema unutra. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem