Čokoladni kolač sa malinama se veoma lako pravi, tako da i kada vam se najave gosti uvek imate "keca u rukavu". Ako u smesu dodate dve kašike džema, kolač će biti još lepši i ukusniji. Nema šanse da vam ne uspe, a garantujemo da će se svima svideti.

  • Sastojci:
  • 150 g putera
  • 1 šolja mleka
  • pola šolje kakaoa
  • pola šolje šećera u prahu
  • 4 jajeta
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice začina za medenjake
  • 2 pune kašike džema od višanja
  • 1 šolja smrznutih malina (bez odmrzavanja) 
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

U šerpu stavite puter, dodajte šećer u prahu, kakao i mleko i prokuvajte. Zatim ostavite da se ohladi. Umutiti belanca u čvrst sneg. Čokoladnu masu prebacite u činiju. Dodati žumanca i kratko promešati.  Dodajte džem i ponovo promešajte. Prosejati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začin za medenjake. Testo mešajte kratko dok se sastojci ne sjedine i minimalnom brzinom – ili mešajte kašikom. Na kraju dodajte sneg od belanaca i lagano promešajte. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Odozgo posuti maline i lagano ih pritisnuti prema unutra. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE