Zasladite radnu nedelju mekanim kolačem sa kajsijama. Ovaj recept izdvaja se po svojoj jednostavnosti, a skoro sve sastojke već imate kod kuće. Za preukusan kolač sa kajsijama neće vam biti potrebno mnogo vremena, a ni kulinarskog umeća. Dovoljno je da pomešane sastojke, umutite i dodate kajsije.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera+1/2 kašike za posipanje
- 100 g putera
- prstohvat soli
- 7 kašika mleka
- 250 g brašna
- 11 g praška za pecivo
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika šećera
- 3 kajsije
Priprema:
U posudu ubacite jaja i umutite, dodajte šećer, otopljen puter i mleko, neprekidno mešajući. Dodajte polovinu prosejanog brašna, pa dobro umutite. Dodajte ostatak prosejanog brašna i prosejanog praška za pecivo. Umutite žicom, pa dodajte sirće. Polovinu smese izlijte u kalup za kuglof, dodajte kajsije koje ste isekli na polovine, pa izlijte ostatak smese. Poravnajte špatulom, pa pospite šećerom. Pecite na 180°C 30-35 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem