Zasladite radnu nedelju mekanim kolačem sa kajsijama. Ovaj recept izdvaja se po svojoj jednostavnosti, a skoro sve sastojke već imate kod kuće. Za preukusan kolač sa kajsijama neće vam biti potrebno mnogo vremena, a ni kulinarskog umeća. Dovoljno je da pomešane sastojke, umutite i dodate kajsije.

  • Sastojci:
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera+1/2 kašike za posipanje
  • 100 g putera
  • prstohvat soli
  • 7 kašika mleka
  • 250 g brašna
  • 11 g praška za pecivo
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 3 kajsije

Priprema:

U posudu ubacite jaja i umutite, dodajte šećer, otopljen puter i mleko, neprekidno mešajući. Dodajte polovinu prosejanog brašna, pa dobro umutite. Dodajte ostatak prosejanog brašna i prosejanog praška za pecivo. Umutite žicom, pa dodajte sirće. Polovinu smese izlijte u kalup za kuglof, dodajte kajsije koje ste isekli na polovine, pa izlijte ostatak smese. Poravnajte špatulom, pa pospite šećerom. Pecite na 180°C 30-35 minuta.



BONUS VIDEO:

Tart sa borovnicama  Instagram/recetassaludables.alicia

 Izvor: StvarUkusa