Trileće je jednostavan kolač koji se pravi od mekanog biskvita i 3 vrste mleka. Podseća na naš koh, a predlažemo vam da isprobate i čokoladnu verziju. Recept za čokoladni trileće će svi obožavati već na prvi zalogaj, a priprema nije preterano komplikovana. Ovaj kolač je brzo postao popularan u celom svetu, a čokoladna verzija je bolja od originalne.

Sastojci:

  • Za biskvit:
  • 100 g brašna
  • 40 g kakaoa
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 150 g šećera
  • 1/2 kašike soka od limuna
  • 3 jajeta
  • 130 ml mleka 
  • 70 g putera 
  • 30 gr čokolade
  • Za fil:
  • 120 ml toplog mleka
  • 70 ml bademovog mleka
  • 130 g kondenzovanog mleka 
  • 15 g kakaoa
  • 25 g čokolade
  • Za ganaš:
  • 250 ml slatke pavalke 
  • 100 g čokolade 
  • 1 kašika šećera

Recept za čokoladni trileće:

15:17
Korak 1

Napravite biskvit

Istopite čokoladu sa puterom na pari. Umitite belanca sa sirćetom, pa kada se formira pena, postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. U posudi umutite vrelo mleko i kakao, pa dodajte istopljenu čokoladu i žumanca. Sve dobro sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno. Opet sve lepo promešajte. Postepeno dodajte šne i lagano umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste premazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 minuta. 

15:18
Korak 2

Za fil

Pomešajte toplo mleko i kakao, pa promešajte tako da nema grudvica. Zatim dodajte kondenzovano mleko, bademovo mleko i čokoladu koju ste prethodno istopili. Sve lepo sjedinite, pa izbockajte biskvit i preko prelijte mlečni fil.Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da upije. 

15:18
Korak 3

Za ganaš

Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte istopljenu čokoladi u sve dobro sjedinite mikserom. Premažite preko kolača. 

Pročitajte i ovo: Trileće sa ukusom jagode

BONUS VIDEO: 

Lažni recept za tri leće instagram/cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)