Griz je slatkiš koji se lako pravi i koji se nekada često nalazio na trpezi. Ali, od njega možete da pravite i neke od najlepših, a u isto vreme jeftine poslastice. Naš današnji predlog je recpet za griz kolač iz tiganja. Sve što treba da uradite jeste da skuvate griz, a onda u njega da dodate i suvo voće po želji, a možete i istopljenu čokoladu. Posle kratko pecite u tiganju i služite. Na kraju možete da pospete kokosom.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 50 g pčeničnog griza
- 35 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 50 g suvog voća po izboru
Recept za griz kolač iz tiganja:
Skuvajte griz
Mleko, vanilin šećer i šećer sipajte u šerpu, pa ostavite da proključa. Postepeno dodajte griz i sve vreme mešajte. Ne sme da ima grudvica i kuvajte dok se ne zgusne. Treba nekih 10-ak vremena da se zgusne, pa sklonite sa šporeta.
Dodajte suvo voće
Suvo voće (po izboru) prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim procedite i iseckajte na sitne komade, pa dodajte u griz i promešajte.
Ispecite kolač
U tiganj koji ste premazali puterom sipajte griz sa suvim voćem i pecite kolač sa obe strane.
Pročitajte i ovo: Čokoladna griz torta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus