Mekane i mirisne, prhke kiflice punjene višnjama su prosto neodoljive. Toliko lako se prave, da će se sigurno često naći na vašoj trpezi. Poigrajte se u toku pripreme i malo pritisnite krajeve, tako da dobijete oblik bombone, što će posebno oduševiti one najmlađe. Možete slobodno da napravite veće količine, jer što duže stoje to su kiflice lepše, samo je bitno da ih čuvate u kutiji sa poklopcem da se ne bi presušile na vazduhu.
Sastojci:
90 g putera
90 g kisele pavlake
1 žumance
200 g brašna
pola kašičice sode bikarbone
100 g višanja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U činiji pomešajte rastopljeni puter, pavlaku i žumance, pa ručno umutite tako da se dobijete glatku smesu. Dodajte brašno, prašak za pecivo, pa zamesite glatko testo. Kratko ga obradite rukama, pa podelite u dva dela. Svaki razvucite oklagijom što tanje, pa isecite na trouglove jednake veličine. Svaki punite sa nekoliko višanja, koje ste očistili od koštica. Zamotajte kiflicu, pa sa strane priisnite ivice tako da dobijete oblik bombone. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta dok lepo ne porumene. Kada se prohlade pospite ih šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem