Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KROFNE SA RUPOM: Testo nikad mekše i pufnastije - odmah spremite duplu količinu (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Isprobajte recept za krofne sa rupom.

 krofne recept.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Mekane i vazdušaste domaće krofne uvek su dobrodošle na stolu. Postoje različiti recepti ali je osnova ista. Prave se od masnog testa sa kvascem. Obično se posipaju šećerom, šećerom u prahu ili kašikom džema ili marmelade. Kad ih jednom probate po ovom receptu uvek ćete ih tako praviti.

  • Sastojci:
  • 500 g brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • so
  • korica limuna
  • 1 jaje
  • 250 ml mleka
  • 15 g putera
  • malo ulja + za prženje
  • šećer 

Priprema:

U činiju sa brašnom dodajte kvasac, šećer, so, limun (korica), jaje i mleko, pa mešajte dok se ne dobije testo. Dodajte puter i mesite dok testo ne postane glatko. Dodajte ulje u testo i pokrijte sve strane. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže 1 sat. Posle sat vremena razvucite testo i pomoću kalupa napravite okrugli oblik. Manjim kalupom izbodite sredinu da biste napravili oblik krofne. Prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite da se dižu 30 minuta. Nakon isteka vremena pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Pospite šećerom i poslužite.

Pogledajte

00:59
Krofne sa rupom na sredini
Izvor: Intsgram/Cookistwow
Izvor: Intsgram/Cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti