Krofne su slatko pecivo koje je popularno u celom svetu, a svako ga pravi na drugačiji način. Postoji mnogo legnedi kako su nastale, a ista tako postoji i milion recepata za pripremu krofni. Možete da ih pržite, pečete, pravite bez kvasca... A mi vam danas donosimo francuski recept za lažne krofne od lisnatog testa koje se prave za pola sata. Uživajte!
Sastojci:
- 2 lisnata testa
- 1/2 pomorandže (kora+sok)
- 3-4 kašike šećera
- 250 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike skroba
Recept za lažne krofne od lisnatog testa:
Napravite nadev
U posudi pomešajte rendanu koru pomorandže, kao i sok od pomorandže. Zatim dodajte šećer i skrob, pa sipajte mleko. Sve dobro promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte nadev u neku posudu, pa dodajte vanilu i promešajte. Ostavite da se ohladi.
Napravite lažne krofne
Razvucite lisnato testo, pa premažite nadevom, a onda prekolopite drugim lisnatim testom. Malo pritisnite rukama, pa isecite trake jednake širine. Umotajte trake po želji i ređajte na pleh obložen pek papirom.
Pecite krofne
Preostalim nadevom premažite lažne krofne i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu i služite.
Pročitajte i ovo: Lažne krofne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus