Krofne su slatko pecivo koje je popularno u celom svetu, a svako ga pravi na drugačiji način. Postoji mnogo legnedi kako su nastale, a ista tako postoji i milion recepata za pripremu krofni. Možete da ih pržite, pečete, pravite bez kvasca... A mi vam danas donosimo francuski recept za lažne krofne od lisnatog testa koje se prave za pola sata. Uživajte! 

Sastojci:

  • 2 lisnata testa 
  • 1/2 pomorandže (kora+sok)
  • 3-4 kašike šećera 
  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike skroba

Recept za lažne krofne od lisnatog testa:

14:24
Korak 1

Napravite nadev

U posudi pomešajte rendanu koru pomorandže, kao i sok od pomorandže. Zatim dodajte šećer i skrob, pa sipajte mleko. Sve dobro promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte nadev u neku posudu, pa dodajte vanilu i promešajte. Ostavite da se ohladi. 

14:24
Korak 2

Napravite lažne krofne 

Razvucite lisnato testo, pa premažite nadevom, a onda prekolopite drugim lisnatim testom. Malo pritisnite rukama, pa isecite trake jednake širine. Umotajte trake po želji i ređajte na pleh obložen pek papirom. 

14:24
Korak 3

Pecite krofne

Preostalim nadevom premažite lažne krofne i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu i služite. 

Pročitajte i ovo: Lažne krofne

BONUS VIDEO: 

Mini princes krofne sa karamelom i čokoladom Instagram/ beckyexcell

(StvarUkusa/S.B.)