Langoš je mađarski specijalitet od testa koji najviše podseća na mekike. Testo je mekano i vazdušasto zahvaljujući jogurtu, a prirpema zaista nije zahtevana. Ovo tradicionalno mađarsko pecivo se obično služi sa rendanim sirom, majonezom i kečapom, ali ako želite možete da poslužite sa namirnicama po želji. Langoš je odličan predlog kada vam se jede nešto ukusno.

  • Sastojci:
  • 400 ml mleka
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml jogurta 
  • 2 jajeta
  • 1 kg brašna
  • Još:
  • kečap
  • majonez
  • tvrdi sir

Priprema:
U posudu sipajte mlako mleko i dodajte izdrobljeni kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte jogurt i jaja, pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa onda umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite nekih 30 minuta da nadođe. Testo podelite na jednake delove i oblikujte loptice. Opet pokrijte i ostavite da odmori još 10 minuta. Rukama razvucite lopticu od testa i pržite u zagrejanom ulju. Vadite na ubrus da se ocedi. Premažite majonezom i kečapom, pa pospite rendanim sirom. 

Izvor: Stvar ukusa