1. Zamesite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode.
2. Šljive prepolovite, i uvaljajte u šećer.
3. Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7-8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).
4. Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle u ključalu vodu.
5. Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomuću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja.
6. Knedle pospite šećerom i poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus